vineri, 10 iulie 2009

Absolvire, un finish trecut cu bine, începerea unei alte curse





Ieri, 9 iulie 2009, s-a încheiat o etapă a vieţii mele, finalizarea celor 4 ani de studii dintr-o facultate. Privind în urmă, mi-e greu să cred că am ajuns aici, reuşind să înving atâtea lucruri ce păreau a fi de neatins. Orice victorie te bucură, dar te şi întristează, ştiind că nu vei mai trăi acele momente ce ţi-au adus-o. Victoria te face să vezi prin alţi ochi, să-ţi stabileşti noi obiective mai onorante, mai nobile şi pline de ţeluri şi mai grandioase. Nu ştiu dacă voi reuşi în tot ce mi-am propus, dar ştiu că lupta nu se încheie şi fiecare zi mă poate duce pe alte noi culmi. Înfrângerea cea mai mare mi-o pot cauza eu însumi şi fericirea cea mai mare depinde de alegerile şi disponibilitatea mea.
Îmi spunea în liceu, distinsul meu fost prof de mate, că îi place caracterul, comportamentul meu şi că voi reuşi multe în viaţă, mă vedea şi un absolvent de facultate.Interesant,nu? Alţii să creadă în mine mai mult decât propria mea fiinţă. Mă întreb acum, sunt absolvent; dar absolvent în etapele şi provocările vieţii sunt?
Nu ştiu acum, timpul o va dovedi. Şi dacă n-am fost, pot fi începând de acum.
S-au întâmplat multe în ultimele zile. A murit un artist, un învingător a eşuat, eu am absolvit. Iar în concursul vieţii apar noi etape. Timpul nu stă, ci râde de noi, ne dă o fărâma prăfuită din el, dar dacă o utilizăm bine vom râde noi la urmă, ridicând laurii veşniciei deasupra fiinţei noastre infime. Toate pentru că un Om ce nu era încadrat în limitele timpului, s-a murdărit pentru a nu mai fi noi un punct pe linia ridicolă a timpului, ci o foaie infinită fără frontiere.
E timpul schimbării, reorientării, reînnoirii şi reîmprospătării. Caut inteligenţa ce schimbă caracterul, dar fara Isus nici o inteligenţă nu are putere. Rămân ancorat în atotştiinţa Lui şi-nvăţ să lepad tot ce mă desparte de El.
"Inteligenţă plus caracter, adevăratul scop al educaţiei" - Martin Luther King Jr.
Apoi urmează cel mai adânc scop, al trăirii unei vieţi ce să duca înspre El. I want to be there...

3 comentarii:

Lomaxx spunea...

hey... felicitari omule! si bafta in gasirea unui loc de munca ce sa te satisfaca profesional.

Anonim spunea...

Ce frumos suna:am absolvit!Ce departe sunt timpurile,in care spuneam si eu:am absolvit!Eu am dorit sa nu se mai termine anii,era vorba de anii de liceu,am avut experiente fantastice,dar cum viata are cursul ei,trebuie sa trecem etape si etape!Curaj dani,ai un "umar"aici,departe!Stii de ce!

Daniela spunea...

Felicitari!!! Am dat "intamplator" peste blgul tau, l-am pus la blogroll la mine, sper ca nu te deranjeaza. www.dincolodebariere.blogspot.com